• Geniet van de snelle levering bij Green boutiQ
  • Vandaag besteld voor 14:00 dezelfde dag nog verstuurd
  • Behaal een luxegevoel in jouw interieur met een nepplant van Green boutiQ
  • De mooiste kunstplanten en kunstbloemen vind je bij Green boutiQ

Tips & Verzorging

Hoe vouw je een kunstplant uit?

Wanneer je je kunstplant van Green boutiQ thuis ontvangt, ziet hij er niet meteen uit zoals op de foto. Eerst moet je de plant helemaal uitvouwen en mooi in model brengen. Besteed hier even goed aandacht aan. Dan kun je daarna eindeloos genieten van je plant of boom.

Begin aan de onderkant met het uitvouwen van de takken en bladeren. Vouw ze in een vorm die het meest natuurlijk oogt. Vaak is dat door een beetje een ronding in de takken en bladen aan te brengen. Zorg dat de takken gelijkmatig over de plant verdeeld zijn. Kijk er van een afstandje naar of je tevreden bent of dat je nog wat aan wilt passen.

Hoe zet je een kunstplant in een pot?

Kunstplanten worden in een kleine pot geleverd want er zitten geen wortels aan. Maar daardoor zien ze er wel wat onnatuurlijk uit. Zo wil je ze natuurlijk niet in huis zetten. Daarom is het altijd een goed idee om de standaard pot over te zetten in een grotere sierpot.

Met het plaatsen van de kunstplant in een sierpot, komt de plant ook hoger uit. Zo maak je van een plant van 180 centimeter, zo 210 centimeter door hem in een pot van 45 cm te plaatsen.

Het mooiste is als de bovenkant van de pot waarin de kunstplant wordt geleverd, net onder rand van de sierpot uitkomt. Daarna kun je het oppervlakte mooi opvullen met hydrokorrels, boomschors of zand. Bij Green boutiQ kiezen we altijd voor hydrokorrels, dat is het schoonst en er zitten geen beestjes in.

Daarnaast kun je de hydrokorrels gebruiken om onderin de pot te storten zodat je de plant op de juiste hoogte te krijgen. Dit effect kun je ook bereiken met kranten, karton of zand. Zorg vooral dat de plant stevig en recht staat.

Bekijk hier (moet link worden) onze mooie collectie sierpotten. Ook de korrels om de pot op te vullen, leveren we bij Green boutiQ in zakken van verschillende maten.

Hoe maak je een kunstplant schoon?

Een van de redenen waarom je een kunstplant hebt aangeschaft is waarschijnlijk zodat je geen tijd kwijt bent met onderhoud. Toch is het wel aan te raden om af en toe een doekje over de plant te halen. Anders komt er allemaal stof op de bladeren en ziet hij er niet meer natuurlijk uit.

Gebruik een niet al te natte doek of beter nog een doekje dat stof aantrekt (denk aan Swiffer). Doe dit eens in de paar weken. Maak de plant in ieder geval niet schoon met een stofzuiger, dat kan tot beschadigingen leiden.